Vitaminas E yra riebaluose tirpstantis vitaminas. Tai yra antioksidantas, kuris neutralizuoja laisvųjų radikalų poveikį, atsiradusį oksidavimosi reakcijos metu.
Pagrindiniai privalumai:
- Vitaminas E padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos.
- Stiprus, riebaluose tirpus ir iš sveikų produktų pagamintas vitaminas E.
- Suteikia visas 8 vitamino E rūšis, užtikrindamas plataus spektro apsaugą.
- Vitaminas E skatina vitamino A įsisavinimą.
Vitaminas E:
- neleidžia sunaikinti ląstelių ir trukdo nepageidaujamoms oksidacijos reakcijoms;
- praplečia kapiliarus;
- skystina kraują, o kraujagysles daro elastingesnes;
- prailgina raudonų kraujo kūnelių gyvavimą;
- pagerina raumenų aprūpinimą deguonimi;
- pagerina judesių greitį ir koordinaciją;
- būtinas sąnariams;
- padėjo prostatos vėžio susirgimo atvejais;
- kontroliuoja smegenų aprūpinimą deguonimi (gerina atmintį);
- gerina imuninės sistemos veiklą;
- padeda medžiagų apykaitai ir augimui;
- stimuliuoja lytinių organų vystymąsi ir veiklą (potenciją ir kraujotaką);
- iki 75 % sumažina infarkto riziką (tyrimai atlikti Kembridžo universitete Klinikinėje mokykloje ir Pepvorso ligoninėje);
- būtinas normaliam senėjimo procesui;
- padėjo pasveikti nuo paralyžiaus, kuris išsivystė iš vaikiško paralyžiaus (poliomelito).
Vitaminas E natūralus ar sintetinis. Kaip atskirti?
Daugeliui kompanijų sintetinio vitamino E gamyba yra daug pelningesnė nei natūralaus, nes natūralus vitaminas E yra labai brangi žaliava. Būtent dėl pelno daugelis rinkoje esančių maisto papildų yra sintetiniai arba natūralių ir sintetinių medžiagų junginiai. Natūralus vitaminas E ar sisntetinis galima atskirti pagal žymas etikėtėje. Natūralus vadinamas d-alfa tokoferoliu ir žymimas „d“, Sintetinis vitaminas E žymimas„dl“.
Vartojimas:
Po 1 kapsulę valgio metu.
- Maisto papildas negali būti naudojamas kaip maisto pakaitalas, jis neatstoja subalansuotos mitybos ir sveiko gyvenimo būdo svarbos.
- Neviršyti rekomenduojamos paros normos.
- Saugoti nuo vaikų.
Pakuotėje: 100 kapsulių.